top of page

ds., 22 de juny

|

Tinglado núm. 1 - Moll de Costa

Ensemble O Vos Omnes - "Bach&Buxtehude"

Entrada pel concert "Bach & Buxtehude" de l'Ensemble O Vos Omnes al Tinglado núm. 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona

Les entrades per aquest concert s'han exhaurit
Veure altres concerts
Ensemble  O Vos  Omnes - "Bach&Buxtehude"
Ensemble  O Vos  Omnes - "Bach&Buxtehude"

Hora i ubicació

22 de juny del 2024, 21:30

Tinglado núm. 1 - Moll de Costa, Moll de la Costa, 43004 Tarragona, Espanya

Sobre l'esdeveniment

BACH i BUXTEHUDE

400 quilòmetres per conèixer un bon compositor

Ensemble O Vos Omnes Xavier Pastrana, director

L’any 1705, un jove compositor anomenat Johan Sebastian Bach, feia una caminada de més de 400 quilòmetres per poder sentir el gran organista de Lübeck, Dietrich Buxtehude. Durant tres mesos, el jove Bach va estar aprenent del vell Buxtehude, escoltant els Abendmusik (concerts de música sacra, tota una novetat a l’època) i estudiant les seves cantates.

Val a dir que Bach no era el primer que feia aquest viatge: dos anys abans, una altre jove compositor, Georg Friederich Händel havia fet la mateixa travessia però, a diferència de Bach, només havia restat un sol dia a Lübeck. La raó: Buxtehude havia ofert a Händel el seu càrrec a la Marienkirche però amb la condició de casasar-se amb la seva filla gran. Pel que sembla, ella no havia estat agraciada pel Senyor amb el dò de la bellesa i, sigui per això o per alguna altra cosa, Händel va decidir declinar la oferta i marxar ràpidament.

Aquest concert explora una de les primeres cantates de Bach, Christ lag in Todesbanden BWV 4, i la compara amb l’obra més coneguda de Buxtehude, Membra Jesu Nostri, posant, així, mestre i alumne en un mateix programa.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page